Langebaanschaatsen

Het langebaanschaatsen is een discipline in het hardrijden op de schaats, een tak van de schaatssport. Langebaanschaatsen wordt beoefend op een ijsbaan van 400 meter.

Binnen het langebaanschaatsen zijn verschillende disciplines met ieder hun eigen afstanden. Op de supersprint worden de 100 en 300 meter gereden, de sprint bestaat uit de 500 en 1000. De langere afstanden zijn de 1500, 3000, 5000 en 10 000 meter. Tenslotte is er de ploegenachtervolging.

Afstanden

Op de sprintoernooien worden beide afstanden 2 keer gereden. Een schaatser kan zo geen voordeel of nadeel ondervinden door te moeten starten in de binnen- of buitenbaan. Op allroundtoernooien worden voor mannen de 500, 1500, 5000 en 10 000 meter gereden (grote vierkamp) of de 500, 1500, 3000 en 5000 meter (kleine vierkamp). Voor de vrouwen zijn dit de 500, 1500, 3000 en 5000 meter (grote vierkamp) of de 500, 1000, 1500 en 3000 meter (kleine vierkamp). Aan de hand van alle verreden afstanden wordt een klassement opgesteld waarbij alle afstanden even zwaar meetellen. Verder zijn er ook wedstrijden per afstand, bijvoorbeeld de World Cup (wereldbekerwedstrijden), waar specialisten op een bepaalde afstand meer kans maken.

Een relatief nieuw discipline in het langebaanschaatsen is de ploegenachtervolging, deze houdt het midden tussen langebaanschaatsen en marathonschaatsen. Bij de ploegenachtervolging rijden twee ploegen van 3 of 4 mensen een aantal ronden tegen elkaar. De finishtijd van de derde rijder is bepalend en de snelste tijd wint.

bron: nl.wikipedia.org/wiki/Langebaanschaatsen

In de webshop:

BRONZE NAGANO SPECIAL

0 review(s)
650,00

Door dat dit product thermo fitting (verwarmen en pas maken om de voet) nodig heeft, verkopen we we dit product op dit moment niet direct online.  Heeft u interesse in dit product neem dan eerst contact op met ons info@norgsport.nl of 0725204747.

EHS Hurricane

0 review(s)
308,00

EHS Hurricane Kenmerken: vochtabsorberende binnenvoering goed thermoplastische glasvezel kuip YKK rits Goed ondersteunende kuip voor de beginnende wedstrijdrijder Gemaakt op een nieuwe leest ontwikkeld in onze eigen fabriek met aandacht voor: hielfixatie comfortabele ondersteuning van de enkel Leverbaar in de standaard leestbreedte, van maat 33 t/m 46.

Groothuis GB19

0 review(s)
485,00

Groothuis schaatsschoenen heeft een hoogwaardige standaard schaatsschoen ontwikkeld. De GB19 wordt op dezelfde manier vervaardigd als de custom schaatsschoenen van Groothuis. De schoenen worden vervaardigd over een anatomische gevormde leest. De schoen beschikt over een kalfsleren binnenvoering en een volledige carbon kuip. Doordat de schoen volledig thermoplastisch is, kan de pasvorm van de schoen geoptimaliseerd […]

SILVER II NAGANO SPECIAL

0 review(s)
825,00

Door dat dit product thermo fitting (verwarmen en pas maken om de voet) nodig heeft, verkopen we we dit product op dit moment niet direct online.  Heeft u interesse in dit product neem dan eerst contact op met ons info@norgsport.nl of 0725204747.

Viking bronze pure

0 review(s)
725,00

BRONZE PURE Een gave aanvulling aan het langebaan assortiment. Een ‘nieuwerwetse set’ met een super comfortabele en naar je voet te verwarmen schoen. Gecombineerd met het PURE onderstel voor de specifieke rijstijl van de Nagano serie én de allerbeste eigenschappen voor buitenijs en toer rijden. Zo wegrijden en ongecompliceerd lekker schaatsen met de voordelen van […]

Viking Gold XBR

0 review(s)
520,00

s werelds meest gewaardeerde schaatsschoen heeft een waardige opvolger gekregen. Deze upgrade van de welbekende Gold ’05 schoen heeft naast een stoer design een verbeterde pasvorm en makkelijke instap. De verruimde ankle pockets van thermoplastisch foam zorgen ervoor dat de schoen makkelijker te vormen is rond de enkel, met als resultaat een nog stabielere schoen. […]

27%

viking nagano mid

0 review(s)
399,00

De Marathon Mid is een rundlederen schoen. De voorgevormde niet thermoplastische kuip is opgebouwd uit een glas-koolstof combinatie en gemaakt op de M-leest. Het ingezette enkelstuk is van stretch-materiaal. Dit is een instap model uit de klaponderstellen. De Viking Nagano I is een uiterst betrouwbare klapschaats van goede kwaliteit. Een ideale schaats om te leren op […]

Viking Pure

0 review(s)
395,00

PURE Een gave aanvulling aan het langebaan assortiment. Een ‘nieuwerwetse set’ met de specifieke rijstijl van de Nagano serie en de allerbeste eigenschappen voor buitenijs en toer rijden. Zo wegrijden en ongecompliceerd lekker schaatsen met de voordelen van een trekveer, een extra sterke voorsteun, kogellagers en dempers.   Materiaal schaatsstaal: Bimetaal HSS (special staal) Hardheid schaatsstaal: 62 […]

Viking Silver pure

0 review(s)
925,00

SILVER PURE Een gave aanvulling aan het langebaan assortiment. Een ‘nieuwerwetse set’ met een super comfortabele en naar je voet te verwarmen schoen. Gecombineerd met het PURE onderstel voor de specifieke rijstijl van de Nagano serie én de allerbeste eigenschappen voor buitenijs en toer rijden. Zo wegrijden en ongecompliceerd lekker schaatsen met de voordelen van […]

Zandstra nordic 4562

0 review(s)
369,95

Bestel een maat groter als uw gewone schoenmaat. De meeste van onze klanten komen bij deze schaats een maat groter uit als hun normale schoenmaat.

Marathon 1 laag

0 review(s)
350,00

We verkopen we we dit product op dit moment niet direct online.  Heeft u interesse in dit product neem dan eerst contact op met ons info@norgsport.nl of 0725204747.